Instruirea PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor) se refera la pregatirea personalului in ceea ce priveste prevenirea si gestionarea incendiilor. Acest tip de instruire poate include informatii despre cum sa detecteze si sa evite situatiile care pot duce la aparitia incendiilor, cum sa utilizeze echipamentele de stingere a incendiilor si cum sa evacueze in siguranta in caz de urgenta.

Instruirea PSI poate include:

 • Informare despre regulile si procedurile de siguranta in ceea ce priveste prevenirea incendiilor
 • Cunostinte despre cum sa se recunoasca si sa se evite situatiile care pot duce la aparitia incendiilor
 • Cunostinte despre cum sa se utilizeze echipamentele de stingere a incendiilor, cum ar fi stingatoarele de incendiu sau sistemele de sprinkler
 • Instruire in procedurile de evacuare in caz de urgenta
 • Practica prin simularea situatiilor de urgenta

Instruirea PSI este esentiala pentru a asigura siguranta personalului si pentru a reduce riscul de incendiu in locatiile respective. Este important sa se acorde o atentie regulata la instruirea PSI pentru a se asigura ca personalul este pregatit sa gestioneze situatii de urgenta si sa ia decizii corecte in caz de incendiu.

Planuri de evacuare PSI

Planurile de evacuare PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor) sunt documente care descriu modul in care o locatie va fi evacuata in caz de incendiu sau alte situatii de urgenta. Aceste planuri de evacuare sunt de obicei create si implementate de catre responsabilii cu siguranta si sunt furnizate personalului si vizitatorilor pentru a se familiariza cu procedurile de evacuare.

Un plan de evacuare PSI poate include:

 • Rute de evacuare clare si bine semnalizate
 • Puncte de adunare pentru personal si vizitatori dupa ce au parasit locatia
 • Instruirea personalului si vizitatorilor in ceea ce priveste procedurile de evacuare
 • Identificarea persoanelor cu nevoi speciale si a modalitatilor pentru a asigura o evacuare sigura pentru acestia
 • Planuri pentru situatii speciale, cum ar fi incendii in zonele cu acces limitat sau evacuarea pentru persoanele cu dizabilitati
 • Numerele de telefon de urgenta si numele persoanelor de contact pentru situatii de urgenta

Este important sa se revizuiasca si sa se actualizeze planurile de evacuare PSI regulat pentru a se asigura ca acestea sunt actuale si adaptate la conditiile actuale.

Servicii de salvare si stingere incendii

Serviciile de salvare si stingere incendii se refera la actiunile si echipamentele utilizate pentru a controla si a stinge incendiile, precum si pentru a salva vieti si proprietatea. Acestea pot include:

 • Echipaje de interventie la incendii: Echipajele de interventie la incendii sunt formate din pompieri si alt personal, care sunt responsabili pentru controlul si stingerea incendiilor, precum si salvarea vietilor si a proprietatii.
 • Echipamente de stingere a incendiilor: Echipamentele de stingere a incendiilor pot include sprinkler-e, stingatoare de incendiu, hidranti si alte sisteme de stingere a incendiilor.
 • Echipamente de salvare: Echipamentele de salvare pot include scari, perne de aer si alte echipamente utilizate pentru a salva vieti si proprietatea in caz de incendiu.
 • Transport si asistenta medicala: Serviciile de salvare si stingere incendii pot include, de asemenea, transportul si asistenta medicala pentru persoanele ranite sau afectate de incendiu.
 • Analiza si evaluarea riscurilor: Serviciile de salvare si stingere incendii pot include, de asemenea, analiza si evaluarea riscurilor pentru a identifica si a preveni situatiile care pot duce la incendii.

Este important sa se acorde o atentie regulata serviciilor de salvare si stingere incendii pentru a se asigura ca acestea sunt pregatite sa gestioneze situatii de urgenta si sa ia decizii corecte in caz de incendiu.

Contacteaza un consultant PSI

Sesiuni de cunoastere a procedurilor in caz de incendiu, echipamente, sisteme și materiale PSI

 

Etichete: Instructaj PSI - Planuri de evacuare PSI, Instruirea PSI, Planuri de evacuare PSI, Servicii de salvare si stingere incendii
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?