Selectează o Pagină

Echipamente PSI, Stingatoare incendiu si accesorii

Echipamentele PSI sunt obligatorii pentru toate locatiile publice. Este de importanta majora, ca atunci când sunt alese stingatoarele de incendiu, să se ţină cont de mai multe aspecte, astfel încât în cazul unui incediu acestea să fie pe pozitie si utile interventiei.

Echipamente de prevenire si stingere a incendiilor – legislatie

Este obligatoriu ca fiecare societate să aibă amplasate stingătoare de incendiu în punctul de lucru în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea. Avand in vedere activitatea desfăşurată, dar şi de materialele folosite, fiecare societate va avea minim un stingător în spaţiu. OMAI 163/2007 – normativ care stabileste un număr minim de stingătoare pentru diferite situaţii si locaţii.

Pentru constucţiile noi este obligatoriu ca stingătoarele de incendiu să fie incluse în schema din stadiul de proiectare a clădirii. În cazul construcţiilor existente, numărul de stingătoare de incendiu va fi stabilit de persoana care are atribuţii PSI sau de către un cadru tehnic PSI. În cazul încăperilor de cel mult 30 mp este necesar cel puţin un stingător de incendiu tip P3.

Echipamente PSI pentru complexuri administrative

În locaţii aparţinând administraţilor publice, în locaţii de birouri sau în sediile de fundaţii, asociaţii, organizaţii neguvernamentale şi agenţii este recomandat să existe 1 stingator de incendiu la 300 mp.

Echipamente PSI pentru complexuri comerciale

Spaţiile comerciale au cerinţe speciale în ceea ce priveste echipamentele de prevenire si stingere a incendiilor. În locaţiile destinate comerţului alimentar sau nealimentar, în zona de alimentaţie publică şi în locaţiile sau în încăperile utilizate pentru diverse servicii şi în magazinele cu caracter general, este necesar un stingător de incendiu la o suprafaţă de 200 mp.

Echipamente PSI pentru complexuri civile

În cazul locaţiilor civile care au funcţii mixte aşa cum sunt birourile, zonele de reuniune şi locaţii special destinate pentru comerţ este recomandat un stingător de incendiu pentru o suprafaţă de 300 mp.

Echipamente PSI pentru evenimente

În cazul altor amenajări aşa cum sunt evenimentele în spaţii deschise, spectacolelor, competiţiilor sportive şi mitingurilor, în studiourile de radio şi tv este obligatoriu să existe 1 extinctor la 150 mp.

Numărul şi tipul de echipamentelor de prevenire si stingere a incendiilor vor fi stabilite cu ajutorul proiectanţilor în cazul construcţiilor deja existente, pe baza scenariului de securitate la incendiu. De asemenea, aceste echipamente pot fi specificate şi de alte persoane care au atribuţii în acest domeniu, ţinând cont de nivelul de risc pe care il are clădirea. Se vor lua în calcul şi prezenta substanţelor combustibile sau materiale combustibile existente în spaţiul în care trebuie să fie instalate echipamentele PSI.

În cazul în care se produce un focar de incediu, în special în fază incipienta, este foarte important să fie folosit un extinctor, acesta fiind un mijloc de prima interventie, pentru stingerea incendiilor. Indiferent dacă este vorba despre complexuri de birouri, sedii de firme sau alte instituţii şi complexuri publice, spaţiile trebuie să fie dotate cu cel puţin un stingator. Toate aceste echipamentele de prevenire si stingere a incendiilor sunt utile şi atunci când din diverse motive se produc mici focare de incendiu, putând fi folosite de persoanele aflate la locul incidentului, până când intervin serviciile private pentru situatii de urgenta sau autorităţile abilitate. Echipamentele de prevenire si stingere a incendiilor sunt recomandate si pentru locuinţele personale, case şi apartamente, extrem de utile în cazul unui incendiu.

Etichete: Echipamentele PSI, Extinctoare, Stingatoare incendiu, Stingatoare incendiu si accesorii, tipurile de extinctoare
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?