Stingătoare cu CO2

Afișez toate cele 7 rezultate

➖ Stingătoare cu CO2. Cea mai eficientă opțiune pentru incendiile instalațiilor electrice

Stingătoarele cu CO2 sunt extrem de folosite în spațiile în care există riscul de incendiu la instalații sau panouri electrice. Dioxidul de carbon nu lasă reziduuri după utilizare și nu afectează integritatea echipamentelor electrice. Aceste stingătoare sunt de asemenea utilizate în depozitele de produse petroliere, unde predomină focarele de clasă B – materiale lichide (benzină, motorină, păcură, solvenți, etc.).

➖ Principiul de funcționare:

Dioxidul de carbon înlocuiește oxigenul din zona focarului și răcește materialele combustibile, întrerupând astfel procesul de ardere.

➖ Cum recunoaștem stingatoarele cu CO2?

Stingătoarele cu CO2 sunt ușor de identificat prin eticheta neagră cu text alb și indicativul „G”.

➖ Tipuri stingatoare cu CO2

Stingătorul cu Dioxid de Carbon – CO2 este presurizat permanent si este destinat stingerii începuturilor de incendii pentru focarele de tip B si C, conform SR EN 3-7 si din instalatiile electrice cu tensiunea de lucru sub 1.000 V.
Stingătoare tip G (CO2): G2, G5, G10, G20, G30, G50

Stingătorul cu dioxid de carbon – CO2 este un tip de stingător de incendiu utilizat pentru a stinge incendiile de Clasa B: lichide sau solide lichefiabile inflamabile (benzina, petrol, gaz, vopsele, etc.) şi Clasa C: gaze inflamabile (gaz metan, propan, butan, hidrogen, etc.), de asemenea poate fi utilizat la stingerea incendiilor electrice <1000V, care nu implică metale reactive. Stingătoarele cu CO2 sunt presurizate permanent și conțin dioxid de carbon lichid, care se transformă în gaze la contactul cu aerul, creând o atmosferă inertă care împiedică arderea. Acest tip de stingător este ideal pentru utilizare în spații închise, deoarece nu lasă reziduuri sau urme după stingerea incendiului.

Stingătoarele cu CO2 sunt disponibile în mai multe dimensiuni, incluzând G2, G5, G10, G20, G30 și G50, în funcție de cantitatea de CO2 stocată în interiorul stingătorului. Acestea sunt indicate pentru utilizare în instalațiile electrice cu tensiunea de lucru sub 1.000 V și sunt conforme cu standardul SR EN 3-7.

Este important să se urmeze instrucțiunile de utilizare a stingătorului cu CO2 și să se aibă grijă la utilizarea acestuia în spații închise, deoarece poate avea un efect asupra nivelului de oxigen din aer.

Verificarea acestora se face in ateliere autorizate o data la 12 luni de la data fabricatiei.

Este interzisa depozitarea acestora in contact direct cu razele soarelui. Exista riscul de a se depresuriza. Se vor amplasa in locuri vizibile si usor accesibile.

Cu intrarea în vigoare a Ordinului nr. 135/2023, au fost stabilite reglementări noi și actualizate privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu. Aceste norme esențiale au fost create pentru a asigura securitatea în situații de incendiu și pentru a menține eficacitatea stingătoarelor. Stingatoare Victoria ofera garanție pe viață!

Transportul în țară este gratuit atunci când se utilizează vehiculele noastre sau cele ale partenerilor noștri. Produsele sunt expediate direct din stoc și pot fi livrate în orice localitate din țară, cu condiția ca aceasta să se afle pe traseul obișnuit de distribuție al nostru sau al partenerilor noștri.

Programeaza aici >> verificarea stingatoarelor conform Ordinului nr. 135/2023

Cu intrarea în vigoare a Ordinului nr. 135/2023, au fost introduse reglementări noi și actualizate privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu. Aceste norme esențiale au fost elaborate pentru a consolida securitatea în situații de incendiu și pentru a asigura menținerea eficacității stingătoarelor.

Verificarea stingătoarelor conform prevederilor OMAI 135/2023 reprezintă o etapă crucială în asigurarea unui mediu sigur și protejat împotriva incendiilor. Procesul de verificare este conceput pentru a se conforma noilor standarde, asigurând astfel că stingătoarele sunt funcționale și pot răspunde eficient în cazul unei situații de urgență.

Programarea verificării stingătoarelor trebuie să fie gestionată în conformitate cu cerințele ordinului menționat, stabilind perioade regulate de inspecție și revizuire. Este esențial să colaborați cu profesioniști autorizați, specializați în întreținerea echipamentelor antiincendiu, pentru a vă asigura că toate aspectele specifice ale OMAI 135/2023 sunt respectate.

 

Programare

Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?