Pentru a folosi corect un extinctor, urmați acesti pași:

  1. Asigurați-vă că ați citit și înțeles instrucțiunile de pe eticheta extinctorului.
  2. Identificați tipul de incendiu: există diferite tipuri de extinctoare pentru diferite tipuri de incendii, cum ar fi incendiile de tip A (care implică materiale combustibile solide, cum ar fi hârtia și lemnul), incendiile de tip B (care implică lichide inflamabile, cum ar fi benzina), incendiile de tip C (care implică gaze), incendiile de tip D (care implică metale), incendiile de tip E (electrice) si incendiile de tip F (care implică grasimi din bucatarii).
  3. Asigurați-vă că extinctorul este în poziția corectă: pentru a utiliza un extinctor cu pulbere, îndreptați duza spre baza focului și apăsați mânerul. Pentru a utiliza un extinctor cu spumă, îndreptați duza spre baza focului și apăsați mânerul, iar pentru a utiliza un extinctor cu CO2, îndreptați duza spre baza focului și apăsați mânerul.
  4. Mențineți distanța de siguranță: asigurați-vă că vă aflați la o distanță suficient de mare de foc pentru a evita orice pericol.
  5. Acoperiți focul: îndreptați jetul de agent extinctor spre baza focului și mișcați-l în sus și în jos pentru a acoperi întreaga zonă. Continuați să utilizați extinctorul până când focul este complet stins și nu mai există risc de re-aprindere.
  6. Verificați dacă focul s-a stins complet: după ce ați folosit extinctorul, verificați dacă focul s-a stins complet și asigurați-vă că nu există risc de re-aprindere. Dacă este necesar, utilizați un alt extinctor pentru a vă asigura că focul este complet stins.

Sper că aceste informații v-au fost de ajutor. Asigurați-vă întotdeauna că știți cum să utilizați un extinctor. 

Etichete: EtichetăExtinctoare, Etichetăextinctor, Etichetăextinctor auto, EtichetăExtinctor cu Spuma tip SCATN6, Etichetăextinctor de incendiu tip P6, Etichetăextinctor p6
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?