Selectează o Pagină

Alegerea stingătorului de incendiu potrivit în funcție de tipul de incendiu este unul dintre punctele tehnice ale configurației stingătorului de incendiu.
Este important să se utilizeze un stingător de incendiu potrivit pentru tipul de incendiu cu care se confruntă oamenii, deoarece tipurile diferite de incendii necesită abordări diferite pentru a fi stinse.
În general, există patru tipuri principale de stingătoare de incendiu, fiecare fiind conceput pentru a stinge un anumit tip de incendiu: stingătoare cu apă, stingătoare cu pulbere, stingătoare cu spumă și stingătoare cu CO2.
Fiecare tip de stingător de incendiu are propriile sale caracteristici și se potrivește unui anumit tip de incendiu, de aceea este important să alegem un stingător de incendiu potrivit pentru tipul de incendiu cu care se confruntă oamenii.

Mecanismul de stingere a incendiilor și domeniul de aplicare trebuie să acorde atenție tipurilor de incendii de stingere a incendiilor care se aplică diferitelor tipuri de stingătoare de incendiu

Mecanismul de stingere a incendiilor, cât și domeniul de aplicare trebuie să acorde atenție tipurilor de incendii de stingere a incendiilor care se aplică diferitelor tipuri de stingătoare de incendiu din perspectiva mecanismului de stingere a incendiilor.
Mecanismul de stingere a incendiilor este diferit în funcție de tipul de stingător de incendiu utilizat.
Stingătoarele de incendiu cu apă funcționează prin răcirea materialelor combustibile, stingătoarele cu pulbere (P6, P50, P9D..etc) funcționează prin întreruperea lanțului de reacție a incendiului, stingătoarele cu spumă formează un strat de spumă care izolează sursa de combustibil și stingătoarele cu CO2 elimină oxigenul necesar pentru combustie.
Domeniul de aplicare al fiecărui tip de stingător de incendiu se referă la tipurile specifice de incendii pe care le poate stinge în siguranță și eficient.
De exemplu, stingătoarele cu apă sunt potrivite pentru stingerea incendiilor de clasa A, cum ar fi cele produse de materiale solide combustibile, cum ar fi lemnul, hârtia și textilele.
Stingătoarele cu pulbere sunt potrivite pentru stingerea incendiilor de clasa A, B și C, cum ar fi cele care implică combustibili lichizi sau gazoși, precum și incendiile electrice pana in 1000V.
Stingatoarele cu pulbere pentru incendii metale – clasa D. Stingatoare pentru incendiile din clasa D care implica metale inflamabile cum ar fi magneziu, sodiu, potasiu, litiu, aluminiu, etc. Stingatoare cu pulbere tip D.
Stingătoarele cu spumă sunt potrivite pentru stingerea incendiilor de clasa A și B, cum ar fi cele care implică combustibili lichizi și solizi.
Stingătoarele cu spumă pentru incendii din mediile de gatit – bucatarii profesionale – clasa F
Stingătoarele cu CO2 sunt potrivite pentru stingerea incendiilor de clasa B și C, cum ar fi cele care implică combustibili lichizi sau gazoși, precum și incendiile electrice.
În concluzie, pentru a alege stingătorul de incendiu potrivit, trebuie să se acorde atenție atât mecanismului de stingere a incendiilor, cât și domeniului de aplicare pentru fiecare tip de stingător de incendiu.

Etichete: Echipamente de stingere a incendiilor, Extinctoare, stingator de incendiu tip P6, Verificarea stingătoarelor de incendiu
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?