Stingătoarele de incendiu sunt un produs de siguranță la incendiu utilizat pe scară largă. Deși nu există o cerință legală să instalați stingătoare în casa dvs., este întotdeauna înțelept să aveți la îndemână aceste dispozitive de stingere incendiu.
Extinctoarele sunt una dintre cele mai eficiente piese de echipament de stingere incendiu pe care le puteți instala, așa că haideți să aflăm mai multe!

  • Extinctoarele: echipamente vitale de siguranță în caz de incendiu.
  • Ce tip de stingător ar trebui să selectați pentru casa dvs.?
  • Aspecte importante de luat în considerare atunci când vă selectați stingătoarele de incendiu.


Extinctoarele: echipamente vitale de siguranță în caz de incendiu.

Incendiile domestice pot începe din mai multe motive: aparate electrice defecte, o lumânare lăsată aprinsă, o tigaie care este lăsată nesupravegheată, tigara …

Instalarea stingătoarelor de incendiu în proprietatea dvs. este un mod eficient – și accesibil – de a vă spori siguranța împotriva incendiilor acasă.

Deci, să începem prin a arunca o privire asupra diferitelor modele de stingătoare de incendiu de acolo și când sunt proiectate pentru utilizare.

tipuri-stingatoare

Clasa stingătorului de incendiu

Clasa A: va stinge focurile alimentate de materiale combustibile standard, cum ar fi lemnul

Clasa B: concepută pentru utilizare pe lichide inflamabile precum ulei sau grăsimi

Clasa C: potrivit numai pentru incendii electrice

Clasa D: concepută pentru utilizare pe metale inflamabile

Multe extinctoare au mai multe scopuri, deci intră sub mai multe paranteze de clasă. De exemplu, s-ar putea să vedeți modele de stingătoare etichetate ca AB, BC sau ABC.

Dacă vă gândiți să instalați stingătoare în casa dvs., este important ca toți membrii gospodăriei să știe unde sunt amplasate stingătoarele, precum și cum să le folosiți în caz de incendiu.

Asigurați-vă că întreaga gospodărie citește și înțelege instrucțiunile de utilizare, pentru a păstra atât ei înșiși cât și locuința în siguranță în caz de urgență.

În timp ce extinctoarele pot fi utilizate în mod eficient pentru combaterea incendiilor domestice, este totuși vital ca toți membrii gospodăriei să evacueze proprietatea cât de repede pot și apoi să contacteze serviciile de urgență.

De asemenea, este important să ne gândim la detectarea, mai degrabă decât la combaterea incendiilor: prin instalarea detectoarelor funcționale de fum în proprietate.

Ce tip de stingător ar trebui să selectați pentru casa dvs.?

Există 4 tipuri de extinctoare, fiecare conținând un agent de stingere diferit pentru a ajuta la combaterea flăcărilor.

Toate aceste modele de stingătoare sunt mult mai eficiente decât încercarea de a stinge un incendiu menajer doar folosind apă.

locatii-stingatoare

Stingătoare cu pulbere

Extinctoarele cu pulbere sunt cel mai adesea recomandate pentru utilizare la domiciliu.

Atunci când sunt utilizați, aceste stingătoare pulverizează o pulbere pe bază de substanțe chimice care înăbușă în mod eficient flăcările și supune sursa incendiului.

Stingătoarele cu pulbere acoperă clasele de stingătoare A, B și C, deci sunt cunoscute și sub denumirea de stingătoare ABC.

Deoarece pulberea utilizată în aceste tipuri de stingătoare conține substanțe chimice, aceasta poate deteriora unele dintre suprafețele cu care intră în contact în casă.

Utilizarea stingătoarelor cu pulbere poate reduce, de asemenea, vizibilitatea într-o situație de urgență.

Stingătoare cu apă

Aceste stingătoare conțin apă îmbogățită cu aditivi care ajută la combaterea sursei de incendiu.

Aceste modele de stingătoare respectă numai clasele A și B, deci sunt puțin mai versatile decât omologii lor cu pulbere.

Aditivii folosiți la stingătoarele cu apă sunt adesea iritante, de aceea trebuie să se acorde o atenție deosebită pentru a evita contactul cu pielea utilizatorilor.

Stingătoare cu gaz

Extinctoarele cu gaz reduc cantitatea de oxigen din jurul focului, afectând capacitatea acestuia de a continua să ardă.

Mai curate decât stingătoarele cu pulbere sau apă, modelele cu gaz sunt o opțiune foarte practică.

Cu toate acestea, gazul emis de aceste tipuri de stingătoare este extrem de rece și poate provoca degerături.

Stingătoare cu spumă

Extinctoarele cu spumă sunt de asemenea utilizate pe scară largă, dar prezintă un dezavantaj major: nu pot fi utilizate pe aparatele electrice, care sunt o sursă obișnuită de incendii în proprietățile casnice.

Folosirea stingătoarelor

Indiferent de modelul pe care îl alegeți (pulbere, apă, gaz sau spumă), există mai mulți pași simpli implicați în utilizarea stingătoarelor:

1: Scoateți cuiul stingătorului pentru a rupe protecția împotriva manipulării

2: Îndreptați stingătorul în jos, cu duza îndreptată spre baza focului

3: Strângeți mânerul stingătorului pentru a elibera substanța de stingere

4: Mișcați duza dintr-o parte în alta, menținând-o îndreptată spre baza focului

Dacă focul nu este complet stins, repetați ultimii 3 pași până când se stinge si sunați la 112.

Aspecte importante de luat în considerare atunci când vă selectați stingătoarele de incendiu.

Greutate

Asigurați-va că dvs. – precum și ceilalți membri ai gospodăriei dvs. – veți putea folosi stingătoarele în caz de urgență.

Asigurați-va ca stingătoarele dvs. să fie suficient de ușoare pentru a fi ușor de manevrat, astfel încât să le puteți folosi rapid și eficient.

Căutați capacitatea extinctorului atunci când navigați – probabil va fi listat în kilograme.

garantie-stingatoare

Locație

Veți dori să instalați stingătoarele de incendiu aproape de zonele din casa dvs. unde este cel mai probabil să înceapă un incendiu, cum ar fi bucătăria.

Gândiți-vă bine unde veți poziționa extinctoarele în jurul proprietății dvs. Planificarea strategică ar putea însemna că trebuie să instalați mai puține decât credeați inițial.

Asigurați-vă că stingătoarele dvs. de incendiu nu sunt depozitate la îndemâna copiilor, astfel încât să nu se rănească singuri sau să deterioreze echipamentul de protecție împotriva incendiilor în timp ce se joacă.

Preț

Prețul stingătoarelor de incendiu va varia în funcție de tipul pe care îl alegeți pentru casa dvs. (pulbere, apă, gaz sau spumă), precum și de capacitatea pe care o selectați.

Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare achiziționarea unei pături de incendiu ca o alternativă accesibilă la un stingător.

Etichete: Etichetătipuri extinctoare, Etichetătipuri stingatoare
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?