Stingatorul de incendiu cu pulbere

Stingatorul de incendiu cu pulbere este un tip de stingator de incendiu care utilizeaza pulberea ca agent extinctor pentru a stinge incendiile. Acest tip de stingator poate fi utilizat pentru a combate incendiile clasei A, B și C, adica incendii produse de materiale combustibile solide, lichide sau gazoase. Pulberea utilizată este un amestec de substanțe chimice care au proprietăți extinctoare, cum ar fi pulberea de aluminiu, pulberea de fosfat monobazic și pulberea de clorură de potasiu. Stingatoarele cu pulbere sunt adesea utilizate în industrie, transport, depozitare și alte aplicații comerciale, dar nu trebuie utilizate pentru a stinge incendiile produse de energie electrica mai mare de 1000 V sau pentru incendii clasa D – metale.

Istoric stingator cu pulbere

Stingatoarele cu pulbere au fost inventate în anii 1800, cu aproximativ 50 de ani după inventarea stingatoarelor cu apă. Prima formă de stingatoare cu pulbere a fost inventată de un chimist german, Georg Karl Wilhelm Dickel, în 1866. Acest model a utilizat o pulbere de aluminiu ca agent extinctor, dar nu a avut un sistem de dozare și a fost dificil de utilizat.

In anii urmatori au fost inventate alte tipuri de stingatoare cu pulbere, cu sisteme de dozare mai bune si mai usor de utilizat. In anii 1920, pulberea de clorură de potasiu a început să fie utilizată ca agent extinctor în stingatoarele cu pulbere, împreună cu pulberea de aluminiu, pentru a crește eficacitatea acestora.

In zilele noastre stingatoarele cu pulbere sunt utilizate in industrie, transport, depozitare și alte aplicații comerciale, pentru a combate incendiile clasei A, B și C. Este important de menționat că acest tip de stingator nu trebuie utilizat pentru a stinge incendiile produse de energie electrica mai mare de 1000 V sau pentru incendii clasa D, acestea necesitand stingatoare specializate.

stingatoare-victoria
Stingatoare Victoria

Stingatoarele cu pulbere sunt recomandate pentru focarele A, B si C si pentru instalatii electrice de pana la 1000 V.

Stingatoarele cu pulbere sunt recomandate pentru focarele clasei A, B și C, care sunt produse de materiale combustibile solide, lichide sau gazoase. Pulberea utilizată este un amestec de substanțe chimice care au proprietăți extinctive, cum ar fi pulberea de aluminiu, pulberea de fosfat monobazic și pulberea de clorură de potasiu. Este important de menționat că acest tip de stingator nu trebuie utilizat pentru a stinge incendiile produse de energie electrica sau pentru incendii clasa D, acestea necesitand stingatoare specializate.

In ceea ce priveste instalatiile electrice, stingatoarele cu pulbere sunt recomandate pentru instalatii electrice de pana la 1000V. Este important de menționat că pulberea poate fi conductor pentru curentul electric, deci utilizarea acestui tip de stingator pentru incendii care implica instalatii electrice de peste 1000V, poate fi periculoasa.

Cum recunoastem stingatoarele cu pulbere?

Există câteva modalități de a recunoaște un stingator cu pulbere:

Stingatoarele cu pulbere sunt usor de recunoscut dupa eticheta alba cu scrisul negru.

Este important de menționat că stingatoarele cu pulbere au nevoie de întreținere regulată și verificarea periodică a acestora, pentru a se asigura că sunt în stare bună de funcționare.

stingator pulbere p6

Stingator de incendiu cu pulbere MODEL P6, 6kg pulbere ABC

Un stingator de incendiu cu pulbere tip P6, cu 6 kg pulbere ABC, este un tip de stingator de incendiu cu pulbere utilizat pentru a combate incendiile clasei A, B și C. Acest tip de stingator poate fi utilizat pentru a stinge incendiile produse de materiale combustibile solide, lichide sau gazoase. Pulberea ABC este un amestec de substanțe chimice utilizate pentru a stinge incendiile, care include pulbere de aluminiu, pulbere de fosfat monobazic și pulbere de clorură de potasiu.
Este important de menționat că acest tip de stingator nu trebuie utilizat pentru a stinge incendiile produse de energie electrica mai mare de 1000 V sau pentru incendii clasa D.

Stingator de incendiu cu pulbere MODEL P9, 9kg pulbere ABC

Un stingator de incendiu cu pulbere tip P9, cu 9 kg pulbere ABC, este un tip de stingator de incendiu cu pulbere utilizat pentru a combate incendiile clasei A, B și C. Acest tip de stingator poate fi utilizat pentru a stinge incendiile produse de materiale combustibile solide, lichide sau gazoase. Pulberea utilizată este un amestec de substanțe chimice utilizate pentru a stinge incendiile, cum ar fi pulberea de aluminiu, pulberea de fosfat monobazic și pulberea de clorură de potasiu. Stingatoarele cu pulbere Model P9 au o capacitate de 9 kg pulbere, acestea sunt adesea utilizate în spatii mai mici sau în aplicatii industriale sau comerciale cu un risc moderat de incendiu. Este important de menționat că acest tip de stingator nu trebuie utilizat pentru a stinge incendiile produse de energie electrica mai mare de 1000 V sau pentru incendii clasa D, acestea necesitand stingatoare specializate.

Stingator de incendiu cu pulbere MODEL P12, 12kg pulbere ABC

Un stingator de incendiu cu pulbere tip P12, cu 12 kg pulbere ABC, este un tip de stingator de incendiu cu pulbere utilizat pentru a combate incendiile clasei A, B și C. Acest tip de stingator poate fi utilizat pentru a stinge incendiile produse de materiale combustibile solide, lichide sau gazoase. Pulberea utilizată este un amestec de substanțe chimice utilizate pentru a stinge incendiile, cum ar fi pulberea de aluminiu, pulberea de fosfat monobazic și pulberea de clorură de potasiu. Stingatoarele cu pulbere Model P12 au o capacitate de 12 kg pulbere, acestea sunt adesea utilizate în spatii mai mari sau în aplicatii industriale sau comerciale cu un risc moderat sau mare de incendiu. Este important de menționat că acest tip de stingator nu trebuie utilizat pentru a stinge incendiile produse de energie electrica mai mare de 1000 V sau pentru incendii clasa D, acestea necesitand stingatoare specializate.

Stingator de incendiu cu pulbere MODEL P50, 50kg pulbere ABC

Un stingator de incendiu cu pulbere tip P50, cu 50 kg pulbere ABC, este un tip de stingator de incendiu cu pulbere utilizat pentru a combate incendiile clasei A, B și C. Acest tip de stingator poate fi utilizat pentru a stinge incendiile produse de materiale combustibile solide, lichide sau gazoase. Pulberea utilizată este un amestec de substanțe chimice utilizate pentru a stinge incendiile, cum ar fi pulberea de aluminiu, pulberea de fosfat monobazic și pulberea de clorură de potasiu. Stingatoarele cu pulbere Model P50 au o capacitate mare de 50 kg pulbere, acestea sunt adesea utilizate în industrie, transport, depozitare și alte aplicații comerciale, dar nu trebuie utilizate pentru a stinge incendiile produse de energie electrica mai mare de 1000 V sau pentru incendii clasa D.
Este important de menționat că utilizarea acestui tip de stingator necesită personal calificat si antrenat.

Etichete: EtichetăExtinctoare, Etichetăstingatoare cu pulbere ABC, Etichetăstingatoare pulbere, Etichetăstingator de incendiu tip P6
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?