Executarea lucrărilor cu foc deschis presupune utilizarea focului în diferite activități, cum ar fi arderea deseurilor sau a resturilor vegetale, lucrari de taiere cu flexul, sudura…etc. În acest caz, următoarele sunt instrucțiunile de siguranță PSI (Prevenirea si stingerea incendiilor) și SU (Situatii de urgenta) PSISU:

 • Verificați dacă este necesar un permis de lucru cu focul în zona respectivă.
 • Alegeți un loc sigur pentru a efectua lucrările cu foc deschis, departe de materiale inflamabile sau de clădiri.
 • Asigurați-vă că aveți acces la un stingător de incendiu sau la alte mijloace de stingere în caz de nevoie.
 • Înainte de a începe lucrările, informați vecinii și autoritățile relevante despre planurile dvs.
 • Întrețineți focul într-un mod controlat și sigur.
 • Monitorizați cu atenție focul și întrerupeți imediat lucrările în caz de pericol.
 • Asigurați-vă că focul este complet stins înainte de a părăsi locul.
 • Este important să se respecte aceste instrucțiuni pentru a se minimiza riscul incendiilor și a se asigura siguranța personalului și a mediului înconjurător. De asemenea, este important să se consulte regulile și cerințele legale relevante înainte de a începe lucrările cu foc deschis.

Permisul de lucru cu foc deschis

Un permis de lucru cu focul este un document emis de autoritățile competente care permite unei persoane sau unei organizații să efectueze activități cu foc deschis (cum ar fi arderea deseurilor sau a resturilor vegetale, lucrari de taiere cu flexul, sudura…etc) într-un anumit loc și în conformitate cu regulile de siguranță și protecția mediului.

Acest permis poate fi emis numai după ce se verifică că activitățile vor fi sigure și nu vor afecta negativ mediul înconjurător.

Permis de lucru cu focul in obiective ca Mall-uri, complexuri comerciale si depozite logistice

În cazul mall-urilor, complexurilor comerciale și a depozitelor logistice, permisul de lucru cu focul poate fi necesar pentru activități precum ars grătare sau lucrari de taiere cu flexul, sudura…etc..

Acest permis poate fi emis numai după ce se verifică că aceste activități nu vor pune în pericol siguranța clădirii, a oamenilor sau a mediului înconjurător.

De asemenea, acest permis poate fi necesar pentru a asigura respectarea regulilor de siguranță și protecția mediului, cum ar fi evitarea poluării sau a incendiilor.

Este important de reținut că regulile și cerințele pentru obținerea permisului de lucru cu focul pot varia în funcție de locație și de legea națională sau locală.

Stingerea incendiului cauzat de scânteia de la echipamentul de tăiere a metalelor

Scânteia de la echipamentul de tăiere a metalelor poate cauza un incendiu, iar stingerea acestuia trebuie să se facă în mod rapid și sigur.

Următoarii pași sunt recomandați pentru stingerea unui incendiu cauzat de scânteia de la echipamentul de tăiere a metalelor:

 • Alarmați autoritățile si serviciile de urgență și evacuați clădirea imediat daca focarul este de nestapanit.
 • Dacă este sigur, închideți sursa de gaze sau alte combustibile care pot agrava incendiul.
 • Utilizați un stingător de incendiu adecvat pentru a stinge focul.
 • Nu încercați să stingeți focul dacă nu aveți experiență sau nu este sigur.

Este important să se respecte regulile de siguranță în caz de incendiu și să se evite riscul de accidentare sau de producere a unor daune suplimentare.

De asemenea, este important să se acționeze imediat și să se sune la 112 sau la serviciile de urgență private, astfel încât să se poată interveni rapid în caz de incendiu.

Etichete: EtichetăExecutarea lucrărilor cu foc deschis, Etichetăpermis de lucru cu foc, EtichetăPermisul de lucru cu foc deschis
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?