Selectează o Pagină

Echipament de protecție împotriva incendiilor – Standard EN 469

Standardul EN 469 descrie proprietățile mecanice de performanță și metodele de încercare ale echipamentului de protecție utilizat în stingerea incendiilor.

Echipament de protecție pentru pompieri

Reguli de performanță pentru echipamentul de protecție utilizat în stingerea incendiilor.

Echipamentul de protecție pentru pompieri este unul dintre cele mai importante echipamente destinate protejării şi siguranței personale a pompierilor din prima linie de stingere a incendiilor – Echipamente împotriva căldurii și a focului. Există două tipuri de echipamente de protecție destinate stingerii incendiilor: costume tip nomex integrate și costume tip nomex din două piese.

Echipamentul de protecție utilizat în stingerea şi limitarea incendiilor trebuie să prezinte performanțe excelente în ce constau: sistemul de închidere, rezistența la căldură, limitarea răspândirii focarului, rezistența la tracțiune și rezistența la penetrarea substanțelor chimice lichide.

Principalele cerințe de performanță de bază ale echipamentului de protecție destinat stingerii şi limitării incendiilor sunt răspândirea focarului, rezistența la căldură, rezistența la tracțiune, bariera de absorbție și bariera de umiditate, rezistența la penetrare a substanțelor chimice lichide, materialul de vizibilitate, schimbarea dimensională, accesoriile metalice și sistemul de închidere.

Când sunt expuse la flăcări, de exemplu, echipamentele de protecție si limitare incendiu trebuie să limiteze răspândirea flăcării, altfel pompierii sunt expuși riscului de arsuri. Conform standardului EN 469, toate materialele utilizate în echipamentul de protectie pentru stingerea şi limitarea incendiilor, nu ar trebui să se topească mai mult de 5%, să se aprindă sau să se micșoreze și toate echipamentele, cum ar fi fermoarele, ar trebui să rămână funcționale atunci când sunt expuse la 180 de grade. În plus, materialele trebuie să aibă rezistența maximă la rupere, mai mult de 450N și cusăturile principale mai mult de 225N. Schimbarea dimensională a materialelor țesute nu trebuie să depășească 3%, iar modificarea dimensiunii materialelor nețesute nu trebuie să depășească 5%.

Costume certificate pompieri și echipamente complete pentru pompieri: calitate și siguranță

Etichete: echipament pompier, echipament pompieri, echipament PSI, EN 469, nomex
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?