Dispozitivele automate de stingere a incendiilor:  Comparație între Bila extinctoare ElideFire și dispozitivul automat Bonpet

Dispozitivele automate de stingere a incendiilor reprezintă soluții inovatoare și eficiente pentru protejarea împotriva incendiilor în diverse medii și situații. Două astfel de dispozitive populare sunt Bila extinctoare ElideFire și Bonpet. În acest articol, vom analiza și compara caracteristicile tehnice, utilitatea, zonele de acoperire și agenții de stingere utilizati de aceste dispozitive, precum și clasele de incendiu în care acestea pot fi utilizate.

Dispozitivul automat destinat stingerii incendiilor Bonpet: O soluție avansată pentru protecția împotriva incendiilor

Dispozitive automate de limitare si stingere a incendiilor Bonpet

Dispozitivul automat destinat stingerii incendiilor Bonpet se remarcă prin tehnologia sa revoluționară de stingere a incendiilor și prin parametrii săi de acționare extrem de buni. Aceste caracteristici tehnice fac din Bonpet o alegere recomandată pentru utilizarea în majoritatea spațiilor închise.

Datorită posibilității de amplasare fără intervenții majore asupra spațiului protejat, Bonpet poate fi utilizat în zone cu destinații diverse, precum:

– Zone cu tehnologie de calcul, inclusiv calculatoare, rețele de calculatoare, baze de date, sisteme de informatizare și arhivare, tuneluri de cabluri etc.
– Zone destinate echipamentelor de telecomunicații, cum ar fi centrale telefonice, stații de radio-TV, centre de comunicații, telefonie celulară în teritoriu etc.
– Industrie, inclusiv camere de comandă cu calculatoare de proces, zone cu sisteme automatizate, linii automate de producție, echipamente de producție a curentului electric, laboratoare, cuptoare de uscare/vopsire, depozite, centre de distribuție a apei reci, calde și a agentului termic, stații de pompare, stații de transformare sau de acumulatori, rețele de distribuție a combustibililor, panouri electrice și de comandă, sisteme de semaforizare, mijloace de transport terestre, aeriene și navale, containere sau alte spații nesupravegheate etc.
– Comerț, instituții publice și spații de locuit, cum ar fi camere de tezaur, depozite de documente, muzee, biblioteci, arhive, sedii administrative, magazine, hoteluri, apartamente, vile, garaje, depozite, sisteme de colectare selectivă a deșeurilor etc.

Dintre avantajele utilizării dispozitivului automat destinat stingerii incendiilor Bonpet, putem enumera următoarele:

– Stingerea incendiului este extrem de rapidă, iar dispozitivul acționează prin intreruperea reacțiilor chimice care au loc în timpul procesului de ardere.
– Agentul de stingere nu este toxic pentru oameni, animale sau plante și este un produs ecologic, biodegradabil, care nu afectează stratul de ozon.
– Cheltuielile de repozitionare și instalare în cazul mutării într-un alt spațiu sunt reduse.
– Dispozitivul nu depinde de surse externe de apă, energie electrică sau presiune și nu necesită întreținere pe toată durata sa de viață (10 ani).
– Utilizarea dispozitivului este accesibilă oricărei persoane și nu necesită cunoștințe de specialitate.
– Dispozitivul asigură protecție împotriva incendiilor 24 de ore pe zi, reducând costurile polițelor de asigurare și protejând investiția de capital.
– Dispozitivul beneficiază de o garanție de 10 ani de la data livrării.

Dispozitivul automat destinat stingerii incendiilor Bonpet poate fi utilizat pentru stingerea incendiilor de clasă A, B, F în faza inițială și pentru limitarea răspândirii incendiilor. De asemenea, poate fi utilizat pentru stingerea incendiilor de clasă A, B, C în faza inițială, iar lichidul de stingere poate fi folosit și în cazul incendiilor de clasă F. Aria de acoperire a dispozitivului este potrivită pentru spații închise cu un volum de până la 8 metri cubi.

Dispozitivul automat destinat stingerii incendiilor Bonpet reprezintă o soluție pe termen lung pentru protecția împotriva incendiilor, datorită perioadei de garanție de 10 ani, impactului redus asupra mediului înconjurător și faptului că nu este afectat de reglementările legislative. Investiția în dispozitivul Bonpet este o alegere sigură și eficientă pentru protecția împotriva incendiilor.

Bila extinctoare ELIDE FIRE® o tehnologie revoluționară care oferă soluții mult mai avansate decât extinctoarele portabile

Bila extinctoare Elidefire – inovație în domeniul protecției împotriva incendiilor

Bila extinctoare ELIDE FIRE® a fost creată pentru a răspunde nevoii tot mai mari de siguranță împotriva incendiilor în comunitățile urbane, care se confruntă cu riscuri considerabile de dezastre legate de incendii. Această soluție inovatoare oferă avantaje semnificative față de extinctoarele portabile tradiționale, depășind limitele și problemele asociate metodelor de stingere convenționale, cum ar fi întreținerea și instruirea. Bila extinctoare ELIDE FIRE® este ușor de utilizat și oferă protecție permanentă, deoarece se auto-activează în prezența flăcării fără intervenția umană.

Caracteristicile tehnice ale bilei extinctoare ELIDE FIRE® includ:

– Greutatea agentului de stingere: 1,3 kg (+/- 0,2 kg)
– Greutate totală: 1,5 kg (+/- 0,2 kg)
– Diametru: 15,2 cm
– Timp de activare: 3-10 secunde în contact cu flacăra
– Avertizare: 120-140 dBA
– Asigură stingerea incendiului pentru o suprafață de 8-10 m2
– Tip de produs: stingător pirotehnic
– Categorie: P1, NEC: 4,0 grame
– Marcajul CE NB: 1395 – P1-0128 / 2010 (standard european)

Bila extinctoare ELIDE FIRE® poate stinge și monitoriza toate clasele de incendii, inclusiv incendii de tip A (foc uscat), B (incendii cu lichide inflamabile și materiale plastice), C (incendii de gaze), E (incendii electrice) și F (incendii legate de ajutoarele de gătit).

Produsul a obținut certificarea ISO9001-2008 și este recunoscut la nivel mondial pentru calitatea sa. A beneficiat de peste 50.000 de teste de asigurare a calității și a primit numeroase premii și distincții pentru inovația sa, inclusiv medalia de aur la Eureka Innovation Europe Awards și medalia de bronz la Premiul Genius din Japonia.

Bila extinctoare ELIDE FIRE® funcționează în mod automat și simplu. În momentul în care intră în contact cu flacăra, detonatorul situat în interiorul bilei activează fitilul de pe suprafața exterioară. Se produce o explozie imediată, iar pulberea de stingere se dispersează pe o suprafață de până la 4 metri pătrați, stingând focul instantaneu prin eliminarea oxigenului. Bila poate fi utilizată atât în mod activ, fiind aruncată direct în foc, cât și în mod pasiv, activându-se automat în prezența focului.

Principalele avantaje ale bilei extinctoare ELIDE FIRE® includ ușurința de utilizare, lipsa componentelor mobile.

Comparație între Bila extinctoare ElideFire și dispozitivul automat Bonpet

I. Caracteristicile tehnice ale dispozitivelor:

1. Bila extinctoare ElideFire:
– Greutate: Aproximativ 1,3 kg
– Dimensiuni: Diametru de aproximativ 15 cm
– Timp de reacție: 3-10 secunde
– Distanța de acțiune: Aproximativ 8-10 metri
– Durată de funcționare: Aproximativ 5 ani
– Mod de activare: Autodetonare la contactul cu focul

2. Bonpet:
– Greutate: Variază în funcție de tipul dispozitivului Bonpet
– Dimensiuni: Diverse dimensiuni în funcție de tipul dispozitivului Bonpet
– Timp de reacție: Instantaneu la contactul cu focul
– Distanța de acțiune: Depinde de tipul și dimensiunea dispozitivului Bonpet
– Durată de funcționare: Nelimitată
– Mod de activare: Autodetonare la contactul cu focul

II. Utilitatea dispozitivelor:

1. Bila extinctoare ElideFire:
– Potrivită pentru utilizarea în spații interioare și exterioare, precum case, birouri, depozite, mașini etc.
– Poate fi montată ușor în locuri greu accesibile
– Oferă o soluție rapidă și eficientă pentru stingerea incendiilor mici și medii

2. Bonpet:
– Potrivit pentru utilizarea în spații interioare și exterioare, inclusiv în medii cu risc ridicat de incendiu, cum ar fi industria petrolieră, chimică sau energetică
– Poate fi utilizat pe diverse tipuri de foc (solid, lichid, gaz)
– Este disponibil în diferite tipuri și dimensiuni, adaptate nevoilor specifice ale utilizatorului

III. Zonele de acoperire:

1. Bila extinctoare ElideFire:
– Acoperă o suprafață de aproximativ 8-10 metri în jurul dispozitivului

2. Bonpet:
– Suprafața de acoperire depinde de tipul și dimensiunea dispozitivului Bonpet utilizat

IV. Agenți de stingere și clase de incendiu:

1. Bila extinctoare ElideFire:
– Utilizează un agent de stingere format din pulbere uscată, care are proprietăți de răcire și izolare termică, precum și capacitatea de a întrerupe lanțul de reacții chimice din incendiu
– Este potrivită pentru stingerea incendiilor de clasele A, B, C și F conform standardelor europene

2. Bonpet:
– Utilizează un agent de stingere lichid, care se transformă într-un gaz inert la contactul cu focul și înconjoară sursa de incendiu, stingându-l
– Este potrivit pentru stingerea incendiilor de clasele A, B, C și D conform standardelor europene.

Am analizat și comparat două dispozitive automate de stingere a incendiilor, Bila extinctoare ElideFire și Bonpet. Am evaluat caracteristicile tehnice, utilitatea, zonele de acoperire, agenții de stingere și clasele de incendiu în care aceste dispozitive pot fi utilizate. Ambele dispozitive oferă soluții rapide și eficiente pentru stingerea incendiilor, însă au anumite diferențe în ceea ce privește caracteristicile tehnice și agenții de stingere utilizați. În final, alegerea între aceste dispozitive trebuie să țină cont de nevoile specifice și mediul în care vor fi utilizate.

Pentru a alege soluția optimă în domeniul apărării împotriva incendiilor, este important să luăm în considerare nevoile specifice și mediul în care dispozitivele vor fi utilizate. SpeedFire.ro este o resursă valoroasă pentru a obține informații detaliate și soluții complete în acest domeniu. Echipa de profesioniști de la SpeedFire.ro poate oferi consultanță specializată și produse de calitate, care să răspundă nevoilor specifice ale clienților în materie de apărare împotriva incendiilor. Prin colaborarea cu specialiști din domeniu și furnizori de încredere, SpeedFire.ro poate asigura soluții complete și eficiente pentru protecția împotriva incendiilor, ajutând clienții să aleagă cele mai potrivite dispozitive și echipamente pentru nevoile lor individuale.

Etichete: bila extinctoare Elidefire, dispozitive automate Bonpet
A fost de ajutor articolul?
DaNu
Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?