Stingătoare cu pulbere

Afișez toate cele 15 rezultate

➖ Stingătoarele cu pulbere cele mai des întâlnite stingatoare din dotarea clădirilor 

Stingătoarele cu pulbere acoperă multiple focare și sunt utilizate extensiv în echiparea clădirilor și a spațiilor industriale. Acestea sunt recomandate pentru focarele de tip A, B și C, precum și pentru instalații electrice cu tensiuni de până la 1000 V. Stingătoarele cu pulbere sunt întotdeauna presurizate, eliberând agentul de stingere asupra focarului prin intermediul furtunului de refulare și astfel suprimând flacăra.

➖ Unde sunt cel mai potrivite pentru utilizare?

Se recomandă amplasarea stingătoarelor cu pulbere în spații precum birouri, magazine, spații industriale, precum și la bordul automobilelor și autoutilitarelor.

➖ Cum recunoaștem stingatoarele cu pulbere ?

Stingătoarele cu pulbere sunt ușor de identificat datorită etichetei albe cu scriere neagră. Acestea dispun de un manometru care permite verificarea vizuală a presiunii interne pe cadranul său.

➖ Tipuri stingatoare cu pulbere

Stingătoare de incendiu cu pulbere – presurizate permanent si destinate stingerii începuturilor de incendii pentru focarele de tip A, B si C, conform SR EN 3-7 si din instalatiile electrice cu tensiunea de lucru sub 1.000 V.
Stingătoare tip P (pulbere): P1, P2, P3, P4, P6P9P12, P25, P50, P100, P150;

Stingătoarele de incendiu cu pulbere sunt destinate pentru stingerea începuturilor de incendii din clasa A, B și C, conform standardului SR EN 3-7, dar și pentru stingerea incendiilor din instalatiile electrice cu tensiunea de lucru sub 1.000 V. Acestea sunt presurizate permanent, ceea ce înseamnă că sunt pregătite pentru utilizare imediată în caz de incendiu.

Stingătoarele de incendiu cu pulbere conțin, de obicei, pulbere de fosfat monoamonic sau de bicarbonat de sodiu. Acestea funcționează prin acoperirea incendiului cu pulbere, reducând astfel accesul la oxigen și eliminând astfel sursa de combustie. Pulberea poate, de asemenea, să acționeze ca un agent de răcire, reducând temperatura și prevenind astfel reaprinderea incendiului.

Este important să se utilizeze stingătoarele de incendiu cu pulbere numai în incendii pentru care sunt potrivite și să se urmeze instrucțiunile de utilizare a acestora. De asemenea, este important să se acționeze cu precauție atunci când se utilizează stingătoare de incendiu cu pulbere.

Stingatoarele cu pulbere se verifica o data la 12 luni de la data fabricatiei in ateliere autorizate IGSU.

Cu intrarea în vigoare a Ordinului nr. 135/2023, au fost stabilite reglementări noi și actualizate privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu. Aceste norme esențiale au fost create pentru a asigura securitatea în situații de incendiu și pentru a menține eficacitatea stingătoarelor. Stingatoare Victoria ofera garanție pe viață!

Transportul în țară este gratuit atunci când se utilizează vehiculele noastre sau cele ale partenerilor noștri. Produsele sunt expediate direct din stoc și pot fi livrate în orice localitate din țară, cu condiția ca aceasta să se afle pe traseul obișnuit de distribuție al nostru sau al partenerilor noștri.

Programeaza aici >> verificarea stingatoarelor conform Ordinului nr. 135/2023

Cu intrarea în vigoare a Ordinului nr. 135/2023, au fost introduse reglementări noi și actualizate privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu. Aceste norme esențiale au fost elaborate pentru a consolida securitatea în situații de incendiu și pentru a asigura menținerea eficacității stingătoarelor.

Verificarea stingătoarelor conform prevederilor OMAI 135/2023 reprezintă o etapă crucială în asigurarea unui mediu sigur și protejat împotriva incendiilor. Procesul de verificare este conceput pentru a se conforma noilor standarde, asigurând astfel că stingătoarele sunt funcționale și pot răspunde eficient în cazul unei situații de urgență.

Programarea verificării stingătoarelor trebuie să fie gestionată în conformitate cu cerințele ordinului menționat, stabilind perioade regulate de inspecție și revizuire. Este esențial să colaborați cu profesioniști autorizați, specializați în întreținerea echipamentelor antiincendiu, pentru a vă asigura că toate aspectele specifice ale OMAI 135/2023 sunt respectate.

 

Programare

Echipament PSI0
Nu ai echipament PSI in cos!
Continua cumparaturile
0
Contactează-ne
Bună ziua 👋
Cu ce ​​vă putem ajuta?